Tuhkakarvajalka

Gynaephora fascelina

Yläheimo: Yökkösmäiset (Noctuoidea)
Heimo: Hämyköt (Erebidae)
Alaheimo: Villakkaat
(Lymantriinae)
Suku: Gynaephora

← Edellinen Seuraava →

Tuntomerkit:

Esiintyminen: (Havaintokartta)

Lentoaika: Heinäkuun alusta elokuun alkuun. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Rämeet, hakkuuaukiot, voimalinjojen aluset.

Elintavat: Perhonen lentää yöllä, tulee huonosti valolle.

Kehitysvaiheet: Toukka elää suokasveilla ja monilla puilla ja pensailla, mm. koivuilla ja juolukalla. Toukka talvehtii melko pienenä.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, SPS, Suomen Lajitietokeskus

Toukka, 22.4.2014, Kurjenrahkan kansallispuisto, Savonjärvi, Pöytyä, © Olli Pihlajamaa
Täysikasvuinen toukka, 26.5.2012, Kurjenrahka, © Håkan Söderholm