Tuhkatarhayökkönen

Papestra biren

Yläheimo: Yökkösmaiset (Noctuoidea)
Heimo: Yökköset (Noctuidae)
Alaheimo: Noctuinae
Tribus: Tarhayökköset (Hadenini)
Suku: Papestra

← EdellinenSeuraava →

Esiintyminen: Laji esiintyy yleisenä koko maassa. (Havaintokartta)

Lentoaika: Melko aikainen tuhkatarhayökkönen lentää touko-kesäkuussa. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Elää mm. kosteilla paikoilla kuten soilla, mutta lajia tapaa hyvin monenlaisista ympäristöistä.

Elintavat: Perhonen on yöaktiivinen ja tulee hyvin sekä valolle että syötille ja käy myös kukilla.

Kehitysvaiheet: Moniruokainen toukka elää heinä-elokuussa mm. koivulla (Betula), pajuilla (Salix), juolukalla (Vaccinium uliginosum), mustikalla (V. myrtillus) ja suomyrtillä (Myrica gale). Toukka koteloituu maahan kotelokoppaan ja talvehtii kotelona.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, Suomen Lajitietokeskus

18.6.2015, Kangaslahti, Pieksämäki, © Patrik Åberg