Pikkutarhayökkönen

Hecatera bicolorata

Yläheimo: Yökkösmaiset (Noctuoidea)
Heimo: Yökköset (Noctuidae)
Alaheimo: Noctuinae
Tribus: Tarhayökköset (Hadenini)
Suku: Hecatera

← EdellinenSeuraava →

Esiintyminen: Laji esiintyy yleisenä, mutta jokseenkin harvalukuisena aina Kuopion korkeudelle saakka. (Havaintokartta)

Lentoaika: Lentää touko-elokuussa yhtenä tai kahtena sukupolvena. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Hyvin monenlaiset eri ympäristöt.

Elintavat: Aikuinen tulee valolle, mutta sitä tapaa lajin yleisyyteen nähden melko harvoin.

Kehitysvaiheet: Laji on helpoin löytää toukkana keltanoilta. Toukka elää heinä-elokuussa asterikasveilla (Asteraceae). Erityisesti keltanot (Hieracium) ovat lajin mieleen. Toukka syö usein ravintokasvinsa kukintoja ja koteloituu kotelokoppaan maahan. Laji talvehtii kotelona.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, Suomen Lajitietokeskus

19.6.2017, Kangaslahti, Pieksämäki, © Patrik Åberg
19.6.2017, Kuopio, © Patrik Åberg
Nuori toukka, 7.7.2018, Turku, © Häkan Söderholm
Täysikasvuinen toukka, 20.7.2015, Parainen, © Håkan Söderholm