Arctia aulica

Yläheimo: Yökkösmäiset (Noctuoidea)
Heimo: Hämyköt (Erebidae)
Alaheimo: Siilikkäät
(Arctiinae)
Tribus: Aitosiilikkäät
(Arctiini)
Suku: Arctia

← Edellinen Seuraava →

Tuntomerkit:

Esiintyminen: Aiemmin lajia tavattiin laajemmin etelärannikolla sekä myös sisämaassa. Nykyään tämä harvinainen ja erittäin uhanalaiseksi luokiteltu laji esiintyy enää vain Lounais-Suomessa (Hankoniemellä ja Paraisilla) sekä Ahvenanmaalla (Lemlandissa). (Havaintokartta)

Lentoaika: Kesäkuun alusta kuun loppuun. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Kuivat kedot.

Elintavat: Perhonen on päiväaktiivinen.

Kehitysvaiheet: Moniruokainen toukka elää mm. siankärsämöllä ja talvehtii keskenkasvuisena.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, SPS, Suomen Lajitietokeskus