HEIMO: VILLASELÄT JA SIRPPISIIVET

Drepanoidea-yläheimoon kuuluu Drepanidae-heimon (villaselät ja sirppisiivet) lisäksi pieni Epicopeiidae-heimo: värikkäitä päiväaktiviisia perhosia, joita tapaa Etelä- ja Itä-Aasiassa.
Drepanidae-heimo jakautuu siis kahteen alaheimoon: villaselkiin (Thyatirinae) ja sirppisiipiin (Drepaninae). Villaselkien ja sirppisiipien kuuluminen samaan heimoon vaikuttaa ensisilmäyksellä yllättävältä, niin erilaisilta aikuiset perhoset näyttävät. Villaselät ovat vantteria yöperhosia, jotka muistuttavat yökkösiä, kun taas sirppisiivet ovat hentorakenteisia, mittareita muistuttavia perhosia.
Alaheimojen suomenkieliset nimet viittaavat kahteen muuhun piirteeseen perhosten olemuksessa: villaselkien keskiruumis on tuuhean karvoituksen peittämä, ja sirppisiipien etusiipien kärjet kaartuvat sirppimäisesti.
Näillä kahdella alaheimoilla on yhteinen tunnusmerkki (autapomorfia), joka viittaa siihen, että niillä on ollut evoluutiossa yhteinen kantamuoto: takaruumiin selkä- ja vatsalevyjä yhdistävissä levyissä on kuuloelimiä, jollaisia ei ole millään muulla perhosella. Myös toukkien tuntomerkeistä löytyy yhtäläisyyksiä.
Thyatirinae, villaselät:
Thyatira batis, vadelmavillaselkä
Habrosyne pyritoides, silkkivillaselkä
Tethea ocularis, punevillaselkä
Tethea or, harmovillaselkä
Tetheella fluctuosa, koivuvillaselkä
Ochropacha duplaris, pikkuvillaselkä
Achlya flavicornis, kevätvillaselkä
Drepaninae, sirppisiivet:
Falcaria lacertinaria, nyhäsirppisiipi
Watsonalla binaria, tammisirppisiipi
Drepana curvatula, ruskosirppisiipi
Drepana falcataria, täpläsirppisiipi
Sabra harpagula, isosirppisiipi
Cilix glaucatus, valkosiipi