Messinkiyökkönen

Diachrysia chrysitis

Yläheimo: Yökkösmaiset (Noctuoidea)
Heimo: Yökköset (Noctuidae)
Alaheimo: Metalliyökköset
(Plusiinae)
Tribus: Plusiini
Suku: Diachrysia

Tuntomerkit:

← EdellinenSeuraava →

Esiintyminen: Laji esinntyy yleisenä Etelä- ja Keski-Suomessa ja sitä on tavattu aina Etelä-Lapista saakka. (Havaintokartta)

Lentoaika: Perhonen lentää kesäkuusta elokuuhun ensimmäisenä sukupolvena ja elokuusta syyskuuhun vähälukuisena toisena polvena. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Monenlaisissa ympäristöissä kuten joutomailla, niityillä ja pihapiireissä.

Elintavat: Yöaktiivinen perhonen tulee hyvin valolle ja käy paljon kukilla.

Kehitysvaiheet: Toukka on heinäkuusta elokuuhun ja syyskuusta toukokuuhun monilla eri ruohokasveilla elävä polyfagi. Usein se käyttää ravinnokseen nokkosta (Urtica dioica). Laji talvehtii keskenkasvuisena toukkana ja koteloituu seuraavana keväänä vaaleaan kotelokoppaan ravintokasvin lehden alle tai maanpinnalle.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, SPS, Laji.fi

27.7.2017, Hartola, © Heikki Tabell
29.7.2017, Hartola, © Heikki Tabell
16.7.2015, Hartola, © Heikki Tabell
15.7.2014, Kiusaus, Pajula, Kuhmalahti, Kangasala © Olli Pihlajamaa