Lähdeyökkönen

Hypena crassalis

Yläheimo: Yökkösmaiset (Noctuoidea)
Heimo: Hämyköt (Erebidae)
Alaheimo: Nokkayökköset
(Hypeninae)
Suku: Hypena

← Edellinen Seuraava →

Tuntomerkit:

Esiintyminen: Yleinen aina Oulun korkeudelle saakka ja todennäköisesti pohjoisempanakin. (Havaintokartta)

Lentoaika: Perhonen lentää kesäkuusta aina heinäkuuhun saakka. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Laji elää etenkin valoisissa, lehtomaisissa kuusikoissa ja sekametsissä, muttta karttaa kuivia mäntymaastoja.

Elintavat: Lähdeyökkönen lentää etenkin öisin, mutta lähtee lentoon häirittynä myös päivisin. Tulee valolle ja harvoin myös syötille.

Kehitysvaiheet: Toukka elää elokuusta syyskuuhun mustikalla (Vaccinium myrtillus) ja juolukalla (V. uliginosum). Toukka koteloituu kehräämäänsä hentoon kudokseen maahan. Laji talvehtii kotelona.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, SPS, Laji.fi

30.6.2015, Hartola, © Heikki Tabell
2.6.2016, Hartola, © Heikki Tabell