Pseudoips prasinanus

Yläheimo: Yökkösmäiset (Noctuoidea)
Heimo: Venhokkaat (Nolidae)
Alaheimo: Vihervenhokkaat Cloephorinae
Tribus: Isovenhokkaat (Cloephorini)
Suku: Pseudoips

← Edellinen Seuraava →

Tuntomerkit:

Esiintyminen: Laji on yleinen, mutta yksittäinen Etelä- ja Keski-Suomessa. Pohjoisimmillaan lajia on tavattu noin Tornion korkeudelta saakka. (Havaintokartta)

Lentoaika: Perhonen lentää kesä-heinäkuussa. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Lehti- ja sekametsät sekä metsänreunat.

Elintavat: Yöaktiivinen perhonen tulee valolle ja myös syötille.

Kehitysvaiheet: Toukka elää elokuusta syyskuuhun etenkin koivulla (Betula), lepällä (Alnus), pähkinäpensaalla (Corylus avellana) ja tammella (Quercus). Toukka koteloituu venettä muistuttavaan kotelokoppaan lehden alapinnalle, kaarnan rakoihin tai kuivien lehtien väliin karikkeeseen. Laji talvehtii kotelona.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, Suomen Perhostutkijain Seura, Suomen Lajitietokeskus