Pisarametalliyökkönen

Macdunnoughia confusa

Yläheimo: Yökkösmaiset (Noctuoidea)
Heimo: Yökköset (Noctuidae)
Alaheimo: Metalliyökköset
(Plusiinae)
Tribus: Plusiini
Suku: Macdunnoughia

← EdellinenSeuraava →

Tuntomerkit:

Esiintyminen: Pisarametalliyökköstä on tavattu Pohjois-Savon korkeudelta saakka. Havaintojen painopiste on etelärannikolla. Harvalukuinen. (Havaintokartta)

Lentoaika: Perhonen lentää toukokuusta kesäkuuhun ja toisena sukupolvena heinäkuusta lokakuuhun saakka. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Laji viihtyy kuivilla paikoilla kuten rinteilla ja kedoilla sekä metsien reunamilla, puistoissa, pientareilla ja joutomailla.

Elintavat: Yöaktiivinen perhonen tulee valolle ja käy kukilla.

Kehitysvaiheet: Toukka on polyfagi moniruokainen, joka elää kesäkuusta heinäkuuhun sekä syyskuusta toukokuuhun erilaisilla ruohoilla kuten kamomillasauniolla (Matricaria recutita), peltosauramolla (Anthemis arvensis), siankärsämöllä (Achillea millefolium) ja marunoilla (Artemisia). Toukka talvehtii keskenkasvuisena ja koteloituu seuraavana keväänä vaaleaan kotelokoppaan ravintokasvilleen tai sen alle maahan.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, Suomen Perhostutkijain Seura, Suomen Lajitietokeskus

25.7.2013, Kaunissaari, Sipoo, © Olli Pihlajamaa