Kirjotarhayökkönen

Lacanobia contigua

Yläheimo: Yökkösmaiset (Noctuoidea)
Heimo: Yökköset (Noctuidae)
Alaheimo: Noctuinae
Tribus: Tarhayökköset (Hadenini)
Suku: Lacanobia

← EdellinenSeuraava →

Esiintyminen: Yleinen Etelä- ja Keski-Suomessa aina Oulun korkeudelle saakka. (Havaintokartta)

Lentoaika: Kesä-heinäkuu. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Kosteat niityt, metsäaukiot, metsänreunat, pensaikot, viljelymaat.

Elintavat: Perhonen on yöaktiivinen, tulee valolle ja syötille.

Kehitysvaiheet: Moniruokainen toukka koteloituu kotelokoppaan maahan. Laji talvehtii kotelona.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, Suomen Lajitietokeskus

15.7.2017, Hartola, © Heikki Tabell
9.7.2017, Hartola, © Heikki Tabell
7.6.2016, Hartola, © Heikki Tabell
Lähes täysikasvuinen toukka, 21.8.2015, Kangaslahti, Pieksämäki, © Patrik Åberg
Täysikasvuinen toukka, 16.9.2017, Hanko, © Håkan Söderholm
Täysikasvuinen toukka, 12.9.2017, Kangasala, © Esa Marjamäki