Punakehnäyökkönen

Polia bombycina

Yläheimo: Yökkösmaiset (Noctuoidea)
Heimo: Yökköset (Noctuidae)
Alaheimo: Noctuinae
Tribus: Tarhayökköset (Hadenini)
Suku: Polia

← EdellinenSeuraava →

Tuntomerkit:

Esiintyminen: Perhosta tavataan yleisenä aina Oulun korkeudelle saakka. (Havaintokartta)

Lentoaika: Punakehnäyökkösen lentoaika sijoittuu kesä-heinäkuuhun.  (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Niityt, hakamaat, pensaikkoiset rinteet.

Elintavat: Perhonen on yöaktiivinen. Aikuiset perhoset tulevat hyvin valolle ja etenkin syötille.

Kehitysvaiheet: Moniruokainen toukka elää erilaisilla lehtipuilla, pensailla ja ruohoilla. Toukka talvehtii keskenkasvuisena ja seuraavana vuonna koteloituu maahan.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, Suomen Lajitietokeskus

3.7.2016, Hannusjärvi, Espoo, © Helmut Diekmann
3.7.2016, Hannusjärvi, Espoo, © Helmut Diekmann
2.7.2016, Hannusjärvi, Espoo, © Helmut Diekmann
2.7.2014, Hartola, © Heikki Tabell
Syötillä, 8.8.2015, Hartola, © Heikki Tabell
4.8.2017, Hartola, det. Harry Nyström, © Heikki Tabell