Kolmioruuniyökkönen

Xestia triangulum

Yläheimo: Yökkösmaiset (Noctuoidea)
Heimo: Yökköset (Noctuidae)
Alaheimo: Noctuinae
Tribus: Maayökköset (Noctuini)
Suku: Xestia

← EdellinenSeuraava →

Esiintyminen: Tämä melko yleinen laji on levittäytynyt aina Kainuun korkeudelle saakka. (Havaintokartta)

Lentoaika: Laji lentää kesäkuun puolivälistä aina elokuun puoliväliin saakka. (Tilastotietoa)

Elinympäristö: Laji viihtyy pensaikkoisissa maastoissa sekä lehti- ja sekametsissä.

Elintavat: Yöaktiivinen perhonen tulee sekä valolle, että syötille.

Kehitysvaiheet: Moniruokainen toukka elää elokuusta toukokuuhun eri ruohoilla ja pensailla kuten nokkosella (Urtica dioica) ja vadelmalla (Rubus idaeus) talvehtien välillä keskenkasvuisena. Toukka koteloituu kotelokoppaan maahan.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, Laji.fi

10.7.2017, Hartola, © Heikki Tabell
1.7.2016, Hannusjärvi, Espoo, © Helmut Diekmann
5.7.2015, Hartola, © Heikki Tabell
1.8.2017, Lahnalahti, Joroinen, © Annukka Pirkkalainen