Viirumaayökkönen

Xestia sexstrigata

Yläheimo: Yökkösmaiset (Noctuoidea)
Heimo: Yökköset (Noctuidae)
Alaheimo: Noctuinae
Tribus: Maayökköset (Noctuini)
Suku: Xestia

Esiintyminen: Viirumaayökkönen on melko yleinen laji, jota on tavattu ainakin Oulusta saakka. Havaintokartta

Lentoaika: Viirumaayökkönen lentää heinäkuusta elokuuhun asti. Tilastotietoa

Elinympäristö: Laji viihtyy niityillä ja rantojen läheisyydessä.

Elintavat: Yöaktiivinen aikuinen tulee hyvin valolle ja syötille.

Kehitysvaiheet: Toukka elää elokuusta toukokuuhun eritoten heinäkasveilla (Poaceae) kuten rantavehnällä (Leymus arenarius) ja joskus myös ruohoilla kuten ratamoilla (Plantago) ja voikukilla (Taraxacum) talvehtien välillä keskenkasvuisena. Laji koteloituu kotelokoppaan maahan.

Lajista muualla: Lepiforum, Perhoswiki, Laji.fi

16.7.2016, Kangaslahti, Pieksämäki, © Patrik Åberg